به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ دمای هوا بالا رفته و متخصصان تغذیه در چنین شرایطی نسبت به آلودگی و فاسد شدن سریع مواد غذایی هشدار میدهند.
به همین دلیل متخصصان بهداشت تاکید میکنند در ایام سوگواری عزاداران حسینی، موکبها و هیئتهای مذهبی نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام و دقت بیشتری داشته باشند.
رعایت معیارهای بهداشتی و نظافت نهتنها از لحاظ قانونی اهمیت دارد بلکه از لحاظ دینی نیز بر آن تأکید شده و در روایات آن را بهعنوان جزئی از ایمان آوردهاند.
بهگفته مهدی طاهری، متخصص بهداشت مواد غذایی استفاده از مواد غذایی سالم، مصرف نکردن ظروف پلیمری و توزیع سریع غذا پس از پخت، 3عامل کلیدی در پیشگیری از مسمومیتهای غذایی در ایام عزاداری است و در اینباره به چند نکته دیگر هم اشاره میکند که در ادامه میخوانید.
لیوانها و ظروف پلیمری را بهویژه برای مایعات داغ استفاده نکنید، چون مطالعات نشان داده که برخی مواد آزادشده از پلاستیکها میتوانند در عملکرد هورمونی بدن اختلال ایجاد کند و احتمال بروز سرطان و مشکلات باروری را افزایش دهند. بهتر است از لیوانهای کاغذی استاندارد استفاده شود.
در خرید روغن هم به تاریخ انقضا و هم تاریخ تولید توجه کنید.
اگر نیاز به مصرف یخ بود باید حتما بستهبندی شده و بهداشتی باشد.
غذاهای نذری عمدتا در حجم بالا تهیه میشوند و درصورت باقی ماندن در دمای محیط و بهخصوص در هوای گرم، بهسرعت مستعد رشد میکروب هستند، بلافاصله پس از پخت باید آنها را بستهبندی و توزیع کرد.
غذاهای پختهشده باید یا در دمای بالا (بیش از ۶5درجه سانتیگراد) نگهداری شوند یا درصورت سرد بودن، در دمای کمتر از 5درجه سانتیگراد قرار گیرند. نگهداری در فضای باز خطر فساد را بهشدت افزایش میدهد.
آلودگی میکروبی یا شیمیایی در فرایند طبخ میتواند پیامدهایی همچون اسهال، مسمومیت، بیماریهای گوارشی و حتی ابتلا به هپاتیت را بهدنبال داشته باشد. بنابراین رعایت بهداشت فردی، شستوشوی مکرر دستها، ضدعفونی کردن تجهیزات و پخت کامل غذا، کاملا ضروری است.